Feature: Wat brengt de Games Convention 2008?

thumbnail

Je ziet het langzaam maar zeker steeds meer komen. Games websites gaan zich volledig richten op de aankomende Games Convention. Op Evilgamerz lijkt het alsof we er geen aandacht aan besteden en al vooruit kijken naar september maar wij blijven voorlopig gewoon op de aarde en zien wel wat komen gaat. Aanstaande woensdag laat in de middag gaat een team van 4 man naar het evenement toe namens ons. Met perskaartjes op de shirts gespeld zullen we games als Red Alert 3, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Sims 3, Killzone 2, Pro Evolution Soccer 2009, Company of Heroes 2 en LittleBigPlanet ongetwijfeld eens aan gaan raken. Je kunt je beter afvragen welke games er niet op de Convention aanwezig zullen zijn, maar hoe kijken wij er tegen aan? Is het een grote hype, of wordt het daadwerkelijk smullen geblazen?

Doen waar je zin in hebt…

In ieder geval lijkt het event dit jaar enige gebreken met zich meegebracht te hebben want enkele van de grootste titels zullen niet aanwezig zijn. Gears of War 2, Resident Evil 5, allemaal games die gecensureerd moeten worden en dus niet verschijnen in het strenge Duitsland. En zo zijn er nog wel enkele andere toppers die het net niet gehaald hebben, of simpelweg niet toegestaan zijn voor het publiek. Op zich kijken wij als team zijnde vrij ontspannen tegen een dergelijk mega-event als dit aan. Geen camera’s met presentaties en vooraf bergen met ingeplande afspraken die toch niemand zou interesseren, maar gewoon doen waar je zin in hebt. Het verplicht bekijken van een game achter de schermen waar je waarschijnlijk nog vrij weinig van krijgt te zien is niet ons ding. We hebben dan ook met slechts 2 uitgevers/ontwikkelaars daadwerkelijk een afspraak gepland staan, om zo niet al te veel verplichtingen te hebben en vrij rond te kunnen kijken en vooral te spelen. Wie weet sluipen we nog als pers zijnde bij enkele uitgevers naar binnen om daar toch een glimp op te vangen van enkele toptitels. Helaas zijn we niet op de Sony conference aanwezig deze week, maar misschien is dat maar goed ook, want is het geen tijdverspilling om de halve dag bij een monoloog met herhalingen en misschien 2 bijzondere aankondigingen te zitten, die je achteraf ook wel te horen krijgt via het internet of via andere gamers? In ieder geval een kleine samenvatting van hetgeen waar wij naar uit kijken. Laten we hopen dat we aan die 2.5 dagen genoeg zullen hebben om al het nodige te zien.

Command & Conquer: Red Alert 3

Het klinkt misschien raar maar voor een deel van ons team is de game Red Alert 3 één van de grootste titels die speelbaar zal zijn op de Games Convention van dit jaar. Het spel belooft het aloude concept verbeterd op te pakken en zal units uit Red Alert 2 weer herintroduceren. Laat de invasie van de kirovs maar beginnen want dit wordt wederom een verslavende game waar we heel wat uren aan vastgekleefd zullen zitten. Het spel belooft uitgebreider dan ooit te worden en kan nu echt online haar krachten waarmaken, daar waar Red Alert 2 online nog ’n wat minder bekend begrip was. We zullen deze game kosten wat kost de nodige tijd gaan spelen. Laten we hopen dat de Sovjets ditmaal wat meer kracht vanuit de lucht zullen hebben en wat meer tegenstand aan de Allies kunnen bieden…

Operation Flashpoint 2

Een persoonlijke favoriet is de game Operation Flashpoint 2 van Codemasters. De masters in het ontwikkelen van racing games, kijk naar GRID en Dirt, werken nu aan een nieuwe game in de OF-reeks. Het spel liet zichzelf in screens al enkele keren zien en ook de teasers en korte trailers waren indrukwekkend. Kijkende naar het eerste deel mogen we een uitgestrekte game verwachten met immense omgevingen en realistische actiemomenten. De oorlog wordt met deze titel ongetwijfeld realiteit voor de spelers.

Killzone 2 (PS3)

Sony pakt misschien nog wel het beste uit op de Games Convention van dit jaar. Microsoft wist de E3 te veroveren en Sony wist vooral te vertellen over hun huidige ontwikkelingen maar kwam niet echt op gang wat betreft nieuwe games, met uitzondering op MAG, dat echt insloeg als iets veelbelovends. Echter hebben we al tijden de aankondiging van Killzone 2 tot ons gekregen. Het spel van Guerilla Games zal in elk opzicht indruk moeten maken. De titel volgt Resistance 2 volgend jaar op als koning der shooters op de console, tenminste, dat hoopt Sony natuurlijk. Laten we hopen dat het geen game als Haze wordt, en de hype wel waar kan maken.

LittleBigPlanet (PS3)

Al voordat we binnen zullen zijn in het gebouw waar het allemaal gaat gebeuren in Leipzig zullen we kennis maken met LittleBigPlanet, Little Big Planet voor sommige. Het spel zal het hoofdgebouw versieren en laten zien op de Games Convention dat het de hype waar kan maken. Bijzondere aan deze game is de mogelijkheid om je eigen game content te maken en deze online te sharen aan andere gebruikers. Daarnaast oogt de game fris en vrolijk en spreekt het een geheel nieuwe doelgroep aan. Wat Nintendo op straat liet liggen pakt Sony op en blaast het op tot de grootste PS3-topper die te wachten staat dit jaar.

Diablo III (PC)

Diablo heeft mij nooit echt kunnen interesseren aangezien ik geen fan ben van RPG-games, met uitzondering van Fallout III, welke we ook ongetwijfeld aan zullen raken, maar in ons team zit zeker een fanatieke speler van de game die het spel met zijn ogen dicht in record tempo uit zou kunnen spelen. Voor de pers zou het spel te zien zijn. Als deze ook speelbaar zal zijn komen jongensdromen voor sommige hopelijk opnieuw uit. De game zou weliswaar te speels uitgebeeld zijn door Blizzard, maar deze ontwikkelaar laat al jaren zien dat het hun reeksen alleen nog maar verder verbeterd en de fanbase nooit teleurstelt. Nu ook online te spelen, hopelijk beter dan ooit.

Silent Hill Homecoming (Multi)

Horrorgames zijn tegenwoordig niet meer al te schaars op de markt aanwezig maar als we spreken over echte horror survival games die je echt het angstzweet uit laten breken dan hebben we slechts een schaars rijtje met games tot onze beschikking. De trailers van Silent Hill Homecoming waren op zichzelf al vrij beangstigend en nemen een aparte sfeer met zich mee. Tot dusver was F.E.A.R. een van de eerste games die me bijna monsters liet hallucineren in m’n gedachte. Misschien wel een van de meest belovende titels van Konami die komen gaat.

FIFA 09 (Multi)

Als we moeten gaan kiezen tussen Pro Evolution Soccer 2009 en FIFA 09 dan krijg je altijd oorlog als diegene die het besluit neemt. Beide reeksen hebben een grote fanbase en raken vaak nooit uit gediscussieerd als het gaat om de beste game. Afgelopen jaar viel vooral PES tegen op de PlayStation 3 door de vele bugs, zowel online als offline, maar dat belooft dit jaar helemaal goed te komen. Aangezien FIFA 09 dit jaar zo’n 250 verbeteringen met zich mee zou brengen en het mogelijk maakt om online met maarliefst 20 echte online spelers het veld te betreden zullen we vooral FIFA 09 eens flink aan de tand gaan voelen. Natuurlijk gaan we ook even bij de Konami stand langs. Even kijken of PES ook aan verbetering toe is gekomen en weer qua gameplay haar kracht kan tonen. Echter belooft ook FIFA een verbeterd gameplay. De bal reageert realistischer dan ooit. Dat zullen we eens gaan bekijken dan…

Alpha Protocol (Multi)

Een game waarvoor we een afspraak hebben geregeld met SEGA. Het spel wordt aan de pers getoond en daar willen we natuurlijk wel bij zijn. Het spel heeft zichzelf nog niet al te uitgebreid gemanifesteerd in de gameswereld en wordt dan ook niet gezien als een topper, maar belooft ongetwijfeld een interessant project te worden. Het main character in het spel zal Michael Thorton zijn, een goed getrainde, jonge man die de wereld ondersteboven zet wanneer een missie volledig de mist in gaat. De titel Alpha Protocol betekent ook wel het uitvoeren van een missie waarbij je niet al te opvallend te werk gaat. Het battle systeem zou gelijkwaardig zijn aan dat van Mass Effect voor de Xbox 360 en is deels ook vergelijkbaar met dat uit Uncharted: Drake’s Fortune. De game is dan ook in een third person view te spelen en de gameplay is actie-georiënteerd. Je kunt verder meerdere missies tegelijk aannemen en uitvoeren en je zult diverse meiden tegen gaan komen waarmee je de liefde kunt gaan bedrijven. Het is dan ook een soort film waarin je verwerkt zult zitten.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King (PC)

Alle WoW’ers zullen ongetwijfeld bij Blizzard de stoelen warm houden want er zal een speelbare versie van deze MMORPG aanwezig zijn voor het publiek. Veel wachten zullen we dan ook ongetwijfeld bij de stand van Blizzard, daar waar we mogen wachten op speelsessies van de uitbreiding voor World of Warcraft voor de PC. Laten we hopen dat de fanatieke spelers, en dat zijn er nogal wat, ons ook enige tijd zullen gunnen om deze expansion uit te proberen. Naar level 80 uitgroeien in 3 dagen tijd zal voor de meeste een onhaalbare taak zijn dus dat geeft weinig hoop. De game komt eind dit jaar officieel uit.

Call of Duty: World at War (Multi)

Treyarch staat niet bekend als een maker van toppers, zo bewees men al met Call of Duty 3 op de Wii en Xbox 360/PS3. Echter belooft deze game wel weer wat goed te maken met diens co-operative mogelijkheden die online benut kunnen worden. Verover het leven van een team member en beleef de grootste veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog met z’n allen. Overleef en schiet de Nazi’s uit hun sloffen, ga naar het front en bevrijdt Europa met de Russen, Amerikanen en Britten!

Grand Theft Auto IV (PC)

Nog maar net aangekondigd maar voor de pers al te zien en hopelijk speelbaar op de PC. Rockstar kondigde onlangs aan dat het succesvolle Grand Theft Auto IV naar de PC geport zal worden en in oktober van dit jaar zal gaan verschijnen. De game zal een uitgebreidere multiplayer bezitten dan de versie op de Xbox 360 en PlayStation 3 en zal grafisch ook nog wat gepolijst worden. GTA begon op de PC, en eindigt voorlopig ook op dit platform en wel beter dan ooit. Het spel zal helaas geen cross-platform ondersteuning bezitten, maar dat zal de pret niet drukken voor de mensen die het spel nog niet op de console hebben gespeeld. Dat wordt eindelijk weer een verkooptopper voor de PC.

Mirror’s Edge (Multi)

Een speciale game is Mirror’s Edge voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Niemand weet precies wat we mogen verwachten als we over deze game spreken, maar toch heeft het al een aardige fanbase op weten te bouwen.Vliegen, springen en zweven zijn kernfactoren in dit spel. Hopelijk komen we op de Convention wat meer te weten over de gameplay van dit spel…

Jammer…

De Games Convention 2008 wordt ongetwijfeld geweldig, maar er zijn ook mindere aspecten die verwacht kunnen worden. Wat op de Gameplay in Nederland al een ergernis was zal op de Games Convention niet minder zijn. Ik heb het natuurlijk over de drukte. Laten we hopen dat we aan die dikke 2 dagen genoeg hebben om te spelen wat we willen spelen en hopen te kunnen spelen. Tijd gaat snel voorbij, vooral als je eenmaal aan het spelen bent.. Ander minpunt is het ontbreken van Gears of War 2, een game waar veel mensen op wachten. Ook het ontbreken van games als Resident Evil 5 (censureren kost te veel tijd om verschijning mogelijk te maken), Final Fantasy XIII, waarschijnlijk Alan Wake, Codemasters nieuwe F1 game, en vooral het ontbreken van Nintendo zelf zijn enkele tegenvallers. Ook heeft Microsoft nog niet aangekondigd waarmee zij zullen komen. Fable II is in ieder geval een game waar we naar uitkijken en ook Halo Wars is zeer welkom. Er zullen ongetwijfeld nog enkele toppers onbenoemd blijven in dit artikel, een klap voor de fans van die games in het gezicht, maar we zullen proberen deze dit weekend in ieder geval niet aan ons voorbij te laten gaan. We wachten af, we zullen het vanaf vrijdagmorgen eens gaan bekijken. Je hoort ongetwijfeld nog van ons!

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx