Feature: De toekomstige toppers voor de Xbox 360

thumbnail

De PS3 en de Wii komen er bijna aan. De Wii mag dan nog wel dit jaar verschijnen, de PS3 niet, wij besteden vast enige aandacht aan wat komen gaat. Natuurlijk willen we de Xbox 360 niet in de steek laten, dus als voorproefje een Xbox 360 line-up van de beste, naar ons inzien, games die zullen gaan verschijnen. De Wii en PS3 line-ups houden jullie ongetwijfeld tegoed voor de komende weken. Het betreft hier enkel exclusives voor het genoemde Microsoft platform.

Lost Planet: Een persoonlijke favoriet die boven in mijn lijst te vinden is, gezien de vele verwachtingen rondom dit spel. De vrijwel eerste screen (zie helemaal beneden) die van dit spel verscheen wekte bij mij direct de aandacht. Een echte game met veel sfeer, iets dat we tegenwoordig te veel missen. Een spel dat zich in de sneeuw afspeelt is al één ding, maar ook nog eens graphics waar je ‘U’ tegen zegt en aankomende multiplayer mogelijkheden waar een veeleisende gamer zeer tevreden mee mag zijn is natuurlijk iets zeer interessants. Lost Planet zal het vooral van zijn verhaallijn moeten hebben, maar wordt wat alle aspecten betreft hopelijk een titel die mij zal laten zien wat ik verwacht. Met daarbij nog de bevestigingen rondom de inspiratiebron ‘The Thing’, dat bijgedragen heeft aan de storyline, wordt dit een van de toppers voor de Xbox 360, net als de onlangs verschenen demo al bleek te zijn.

Gears of War: Wie zou deze game ooit kunnen vergeten? Gears of War is al lange tijd aangekondigd en Epic werkt dan ook hard aan deze Xbox 360 game. Men zou er bijna Unreal Tournament, dat bij hetzelfde bedrijf in de maak is, door vergeten. Gears of War zal vooral online een groot spektakel gaan worden. Het spel dat op 17 november aanstaande zal gaan verschijnen voor de Xbox 360 zal maarliefst 3 multiplayer modes gaan bezitten. Tot deze modi behoren onder andere de Execution en Resurrection mogelijkheden. De game zal verder 10 multiplayer maps tot de beschikking stellen waarbij nog nieuwe inhoud in de planning staat. Eerder was dit aantal nog 8, maar na later bleek dat men al klaar zou zijn met dit aantal. Leuk dus voor diegene die graag online uit de voeten willen en veel aanbod eisen. Verder kan er natuurlijk ook via een co-operative mode gespeeld worden, wat natuurlijk ook met vrienden erg leuk kan zijn. Gears of War moet zich vooral online, en grafisch gaan onderscheiden. Onlangs riep Mark Rein nog dat GOW grafisch beter in elkaar zal steken dan de aankomende PS3 launch games die in Amerika de volgende maand zullen gaan verschijnen. Uiteraard zijn alle Xbox 360 bezitters daar al van overtuigd, de twijfelaars kunnen hopelijk voor Microsoft nog overtuigt gaan worden met deze titel.

Crackdown: Een exclusieve titel dus wederom die wel eens meer zou kunnen brengen dan iedereen verwacht. De game is ontworpen door Dave Jones, het brein achter games als Lemmings en Grand Theft Auto. Hij probeert een geheel nieuwe game te ontwikkelen voor de Xbox 360. Crackdown zal het vooral moeten hebben van de grootse omgevingen en natuurlijk de gameplay. Het concept zal zeer dynamisch zijn en het free-form gamen zal in een nieuwe dimensie gebracht worden. In het spel ben je een speciale poltieagent waarin je de strijd aan zult gaan met 21 ‘kingpins’ van de stad. De mannen maken de stad onveilig en het is dus kort gezegd tijd om daar iets aan te doen. De stad is vrij benaderbaar en je kunt dus als een soort GTA/Saints Row overal naar toe. Tijdens het spelen groeien je krachten, krijg je upgrades en nieuwe skills en kun je dus speciale vaardigheden toepassen om het nog leuker te maken. De vrijheid, en de eventuele vergelijkbare sfeer met die van GTA maken deze game tot een hopelijk grootse kaskraker.

Viva Piñata: Een game waarover ik misschien nog wel het meest heb getwijfeld. De gehypte game die Microsoft zo graag wil introduceren. Of dit een waar succes blijkt te gaan worden zoals Animal Crossing op de Dual Screen bijvoorbeeld was, wie weet. Ik heb er echter wel vertrouwen in, maar aangezien Japan niet al te warm loopt voor producties voor Microsoft platforms lijkt het een moeilijk iets. Viva Piñata sleept je mee in een wereld vol lieve en schattige pluisbeesten. Je zult je omgeving (tuintje) zo goed mogelijk moeten inrichten en bijhouden, om zo veel dieren naar jouw keizerrijk te laten leiden. Ook online valt er heel wat te beleven in de wereld van Viva Piñata. Zo kunnen ook vrienden van je mooie omgeving gaan genieten en valt er heel wat meer te beleven waar we ongetwijfeld nog over te horen krijgen binnenkort.

Forza Motorsport 2: Een Project Gotham Racing 3 killer? We hopen het natuurlijk. Microsoft presenteerde de afgelopen tijd met volle glorie de racegame welke grafisch, maar vooral qua gameplay elke game in het genre zou moeten overtreffen. Met ruim 300 verschillende bolides en vele verschillende banen zou dit een van de meest realistische werken moeten gaan worden voor de top coureurs. Met professionele autocoureurs, ervaren programmeurs, de grootste autotechnici en je eigen, toekomstige garage zal het mogelijk zijn om het uiterste uit je wagen te halen en als snelste over de finish te gaan komen. Pimpen, racen, realisme, het komt allemaal aan bod in Forza Motorsport 2, een titel die zeker niet te veel overhyped wordt en hopelijk ook waar maakt wat iedereen roept en hoopt.

Halo 3: Last, but definately not least, Halo 3. Hoe kan een game als deze ontbreken aan een lijst als deze? Niet is het enige antwoord natuurlijk. Halo 3 is het langverwachte vervolg op het zeer populaire 2e deel dat op de Xbox verscheen en inmiddels ook de meest populaire titel online blijkt te zijn met veel nieuwe Xbox 360 toppers. Nog steeds een op hoge schaal zeer populaire titel dus die ongetwijfeld veel gamers aan zal gaan trekken. Halo 3 is dus het 3e deel in het hoofdstuk van de Halo-triologie en zal de kracht van de 360 naar verluid zo goed als helemaal gaan benutten. Met high-definition graphics, een verbeterde A.I. en een real-time belichtingsengine hoopt Bungie goed aan de weg te hebben gewerkt en natuurlijk vooral online wederom een klassieker op het bord te zetten.

Nog enkele woorden tot slot dan maar… Wat interesseert mij nog meer naast deze games? Te veel om op te noemen. Persoonlijk zag ik nog graag BioShock in deze toplijst staan, maar aangezien dit spel ook op de PC zal gaan verschijnen, mocht het de naam ‘exclusive’ niet dragen. Naast dit spel komt natuurlijk ook de multiplatformer Rainbow Six: Vegas om de hoek kijken en zal Too Human ook het een en ander laten zien in de toekomst. Natuurlijk mogen we de Japanse topper Blue Dragon ook niet zomaar vergeten, met daarbij het altijd goede Half-Life 2 (komt overigens ook naar de PS3), Mass Effect en Halo Wars (waar helaas tot op heden nog niet al te veel bekend is). Microsoft heeft nog nooit zo’n krachtige line-up weten te realiseren voor een console, en men zet dan ook de zeilen goed bij voor een eventueel slagen in de toekomst. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x