Evilgamerz krijgt alles te weten over topper Blacklight: Tango Down

thumbnail

Een paar weken geleden hadden wij de kans om een interview te houden met de project lead en lead game designer Jared Gerritzen van Ignition Entertainment. Dit ging niet via de gebruikelijke vorm door in persoon met de ontwikkelaar te praten, maar via de mail. Dit is aan de ene kant natuurlijk minder persoonlijk, maar aan de andere kant heeft de ontwikkelaar hierdoor de mogelijkheid om uitgebreid antwoord te geven op alle vragen. En dat hebben ze zeker ook gedaan! Hieronder het volledige interview:

Stel je eens voor aan onze lezers…

“Ik ben Jared Gerritzen, de project lead en lead game designer van Blacklight: Tango Down. Mijn verantwoordelijkheden liggen bij de game visie en het systeem ontwerp. Ik neem eigenlijk alle goede ideeën van iedereen en eis ze op als mijn eigen en strijk alle eer op (ha-ha).”

We hebben eigenlijk erg weinig gehoord over Blacklight: Tango Down, behalve dat het een multiplayer game is, dat zich afspeelt in de (nabije) toekomst. Kan je ons iets meer informatie geven over het verhaal in de game?

“Blacklight is een Special Forces team uitgestuurd om een missende hoog level militaire organisatie te vinden en ze eindigen uiteindelijk midden in een oorlogsgebied. Een virus is losgelaten op de populatie waardoor ze gewelddadig worden en op hetzelfde moment heeft een paramilitaire groep de president om het leven gebracht en is uit op macht. Het verhaal van Blacklight zal voornamelijk door de comic boek behandeld worden die gelijktijdig uitkomt met de game.”

Al s een downloadable multiplayer game hoeveel content kunnen we verwachten, zoals levels, wapens en voorwerpen? En kun je ons iets meer informatie geven over de gameplay modi en de opties die in de uiteindelijke game zullen komen?

“Op dit moment hebben we 10 tot 12 levels die we nog steeds aan het play testen en balanceren zijn. We hopen dat ze alle 12 afkomen, ons doel is om de spelers de beste gevechten te geven. Als een map niet goed genoeg is dan zal de uiteindelijke game het minder moeten doen.

De game modi zijn allemaal standaard, zoals DM, TDM, CTF (Retrieval), Domination en Bomb Run (Detonate).

In plaats van het wiel opnieuw uit te proberen vinden, hebben we de standaard modi genomen en er vervolgens een twist aan gegeven. Bijvoorbeeld Domination, in plaats van dat je bij een punt moet stil staan en een progressie bar in de gaten moet houden zal de speler echt moeten “hacken”. We hebben dit systeem ook toegepast bij het plaatsen van bommen en andere game modi. Op het begin had ik veel weerstand van sommige teamleden tegen dergelijke systemen, maar na wat tuning en een korte tijd, kwamen ze terug en vertelden hoe erg leuk ze het vonden. Het houdt je in het spel en houdt de actie gaande. Het ingedrukt houden van X of daar stil staan, leek mij iets te old school.”

Waarom hebben jullie gekozen voor een downloadable only game, omdat de game er echt uitziet als een triple A titel?

“Distributie via downloads en Downloadable Content (DLC) zal binnenkort de standaard zijn voor het aanschaffen van games. Denk maar eens na over wanneer jij voor het laatst een CD kocht in de muziekwinkel… DLC voor de consoles werd eerst alleen gebruikt voor kleine spellen omdat de ruimte op een harde schijf beperkt was. We vertrouwen erop dat jullie meer games van hoge kwaliteit zullen zien op de console marktplaatsen. En wij willen daar deel van zijn.

We nemen grote stappen om door te breken in de DLC wereld. Het is werkelijk een prestatie om je kosten laag te houden tijdens het ontwikkelen om je game te verkopen voor de prijs van een maaltijd. Ik zag dit als een uitdaging: Behoudt hoge kwaliteit standaards en verkoop het voor een lage prijs. En wij hebben dat gedaan.”

Wat voor type gameplay kunnen we verwachten? Is het meer gericht op close quarters of grote maps met voertuigen?

“We hebben ons niet gewaagd aan voertuigen in deze versie van de game. We hebben enkele geweldige voertuig ontwerpen en modellen. Ze rijdbaar maken paste niet bij de visie van de game die we wilde maken.”

Welke coole multiplayer opties zullen in de game zitten?

“Ik heb altijd gehouden van gameplay dat draait om controle punten, omdat het de actie focust en het de speler geweldige actie en gevechten geeft. Maar ik heb het altijd gehaat om te wachten op een of andere gast die me vervolgens van achteren door mijn hoofd schiet, terwijl ik aan het campen ben bij een controle punt. We hebben het basis idee van controle punten genomen en er meer aan toegevoegd. We hebben mini-games toevoegd aan de game modi om zo de oude standaard te veranderen. Dit bleek uiteindelijk goed te werken en houdt je echt in de actie wanneer je naar een node aan het rennen bent om het te hacken dan daar gewoon te staan of op X te drukken. Ik moet zeggen dat veel teamleden weinig zagen in de mini-games in hun snelle actie georiënteerde game, maar het voegt echt iets toe aan de ervaring en het heeft zelfs de gameplay sneller gemaakt.”

Wat zijn de unieke gameplay elementen in deze game? Zijn er gadgets die we kunnen gebruiken?

“Een coole feature is de HRV(hyper reality visor) die diverse details naar de speler upload over het slagveld, welke beschikbaar zijn via de combat data systems in de wereld. Een speler die gebruik maakt van een HRV zal zijn vijanden en vrienden, objectives en interessante voorwerpen zien. Het HRV systeem houdt ook de actie enorm snel, wat een kernpunt was voor het ontwerp van de game. Wanneer de speler in de HRV zit dan kan hij of zij niet schieten of andere systemen gebruiken.”

Tegenwoordig verwachten mensen een compleet level systeem in een multiplayer shooter. Zou je iets meer kunnen uitleggen over het level systeem in Blacklight: Tango Down?

“We hebben een strak level systeem. De speler moet erin kunnen springen en meteen begrijpen wat ze krijgen en hoe. Ik heb niet een complexe skill of level tree gebruikt, omdat ik de speler een makkelijke ervaring wilde geven en dat ze het begrijpen. We hebben redelijk wat tijd gestoken in andere games en putte uit de ervaringen die we opdeden. De speler zou niet moeten vragen hoe hij iets haalt of een voorwerp kan verkrijgen. Alles zal verkrijgbaar zijn voor de speler via rang en punten.”

Hoe zit het met de wapens. Kunnen we ze aanpassen en wat voor wapens kunnen verwachten? En wat is jouw favoriete wapen?

“Blacklight: Tango Down is anders en biedt een veel diepere ervaring op het gebied van het aanpassen. Alles draait om de receiver van het wapen; de kern van de geweer. Door te focussen op de receiver in tegenstelling tot het geweer, heb je de mogelijkheid alles eruit te halen in alle wapen classes. Blacklight: Tango Down zal 7 verschillende wapen classes bevatten met duizenden combinaties. Het aanpassen van je wapen zal onder andere kunnen met een andere scope, magazijn, handvat, loop, tromp en lade. Dit voorziet jou met wapen opties dat meer is dan alleen de buitenkant. We hebben ook een Wapen Tag systeem toegevoegd, wanneer je deze aan een wapen hangt, zal dit in diverse perkt en mogelijkheden resulteren voor de speler of dat wapen.

Mijn favoriete wapen verschilt per dag, met het customize systeem betrap ik mezelf elke keer erop dat ik mijn eigen wapens gebruik. Het lijkt erop dat ik meer richting de sniper rifle met lightened gear met een ingebouwde silencer ga. Het is super snel en doet veel schade, maar schiet als een ezel. Ik stap wel eens over naar shotguns met uitgebreide magazijnen voor wat close quaters actie.”

Zal deze game een offline split screen mode bevatten en wat is het maximum aantal spelers op één map?

“Nee, geen split screen in Blacklight, we hebben het getest, maar de art en de ervaring van de game zouden veel minder zijn. Mijn kinderen zijn redelijk boos op mij door het ontbreken van een split screen. Ik heb dus maar een tweede Xbox aangeschaft.
De multiplayer zal 16 spelers ondersteunen. De maps zijn ook gemaakt om te werken met minder dan 16 spelers. Het design team heeft maps gemaakt die erg leuk zijn met 2 tegen 2 en er is een goede variëteit in de map groottes, looks en feels. Op de kleinere maps is het krankzinnig met een volle server en de enorme body count; Maar het is enorm veel fun.”

Op welk onderdeel van de game ben je het meest trots en waarom?

“Ik ben super trots op dit team, 27 developers die een game maken met deze hoeveelheid content en de standaarden die we hebben aangehouden om de game zo goed mogelijk te maken. Ik ben enorm trots op het team.

Waren er limitaties die erg moeilijk te bewerkstelligen waren doordat het een downloadable game is?

“De grootste obstakel was tijd. MAAR, voor de beschikbare tijd hebben we alles uit de kast gehaald. Het heeft mogelijk voor wat late nachten gezorgd, maar het was het allemaal waard.”

Modern Warfare en Battlefield zijn op dit moment de meest populaire first person shooters. Heb je naar deze games gekeken voor inspiratie of tips? En waarom denk je dat de mensen deze game zullen oppakken?

Zowel MW2 en BFBC2 zijn geweldige games en ik ben een grote fan van beide IP’s en speel ze redelijk vaak. Maar ik kan eerlijk zeggen dat Blacklight anders is. Het is sneller en het draait minder om wie als eerste de ander ziet en meer om wie er een betere schutter is en wie zijn wapen het beste aan zijn speelstijl heeft aangepast. Ik denk echt dat games goede wapen systemen hebben, maar Blacklight geeft de speler meer de kans om het wapen aan zijn speelstijl aan te passen. Daarnaast is onze art veel interessanter dat de spelers een nieuwe visuele ervaring moet geven.”

En dit was dan het gehele interview met Jeff Gerritzen. We zijn veel te weten gekomen en we kunnen eigenlijk niet wachten om met de game aan de slag te gaan. Zie binnenkort meer over Blacklight: Tango Down op Evilgamerz!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem

eerst leek het me niets maar nou ik dit interview heb gelezen wil ik hem best spelen:clap:

Anoniem

Niet mijn game dit lijkt me

Anoniem

Lijkt mij wel een leuke game te worden. Leuk interview trouwens!:D

Anoniem

Het lijkt me an sich wel een toffe game, maar dan had ik hem toch liever een stukje uitgebreider op disc gezien. Zo als download heb ik met shooters toch een stuk minder goede ervaringen.

Anoniem

gaaf dat jullie dat interview mochten houden! lijkt me een erg gave game. vooral dit spreekt me aan: “Het is sneller en het draait minder om wie als eerste de ander ziet en meer om wie er een betere schutter is en wiezijn wapen het beste aan zijn speelstijl heeft aangepast”

Anoniem

Ik heb nog wel twijfels bij deze game, het heeft op zich wel wat, maar ik denk dat het niet echt een topper gaat worden. Wanneer gaat deze game uitkomen?

Anoniem

Wel interessant item. Het wapen aan je speelstijl kunnen aanpassen lijkt me wel wat. Laat maar komen zou ik zeggen:)


Naar boven
7
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x