EA introduceert Monopoly op diverse platforms

thumbnail

Het Casual Entertainment Label van Electronic Arts Inc. maakte vandaag bekend dat MONOPOLY nu door het hele land in de winkels ligt voor de Wii, het Xbox 360 videogame and entertainment systeem en het PlayStation 2 en PLAYSTATION 3 computer entertainment systeem. De videogame, die gebaseerd is op het splinternieuwe Hasbro-bordspel MONOPOLY Here & Now: The World Edition, is momenteel ook beschikbaar op mobiele telefoons en op Pogo.com.

De videogameversie van MONOPOLY brengt het klassieke bordspel de digitale wereld binnen met heerlijke wendingen en extra’s, terwijl het tegelijk trouw blijft aan het rijke 70-jarige erfgoed van het originele spel.

“EA is er trots op dat we het populairste bordspel ter wereld nu interactief tot leven brengen op een groot aantal gameplatforms”, zegt Chip Lange, General Manager en Vice President van EA Casual Entertainment. “We hebben een klassiek spel waar gezinnen al generaties lang van genieten nu de digitale wereld binnengebracht en geven spelers zo een nieuwe manier om hun favoriete bordspel opnieuw te ontdekken en te beleven.”

De videogame MONOPOLY is geschikt voor spelers van alle leeftijden en ervaringsniveaus. De digitale versies hebben multiplayermogelijkheden waarmee vier aanstormende zakelijke talenten gelijktijdig kunnen spelen. Naast de klassieke MONOPOLY-gameplay heeft EA ook verschillende nieuwe functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om meerdere nooit eerder vertoonde spelborden te ontgrendelen met unieke thema’s zoals jungle, sneeuw en ijs, en woestijn.

Een andere extra van de digitale versie is de mogelijkheid om korte games te spelen, zoals “Richest Mode”, waarin spelers het tegen elkaar opnemen in een potje MONOPOLY van maximaal 30 minuten. Daarnaast zijn er nog 12 minigames die speciaal zijn ontworpen om spelers tijdens het spel bij de les te houden en extra amusement te bieden. Zo is er bijvoorbeeld “Get out of Jail”, waar tralies moeten worden doorgezaagd om te kunnen ontsnappen en “Take a Ride on the Reading”, waar de spelers op tijd bij elk treinstation moeten arriveren.

“MONOPOLY-fans over de hele wereld zullen zich door deze moderne klassieker met veel plezier laten verleiden tot een poging om multimiljonair te worden”, aldus Mark Blecher, General Manager Digital Media and Gaming van Hasbro. “EA heeft een van de bestverkopende bordspellen ter wereld op schitterende wijze gedigitaliseerd. En dat niet alleen, maar ze hebben ook spelelementen toegevoegd die deze digitale versie een leuke extra draai geven, maar waarbij de integriteit en rijke geschiedenis van MONOPOLY bewaard is gebleven.”

De Pogo.com-versie van MONOPOLY Here & Now: The World Edition, dat al door meer dan 1,5 miljoen mensen is gespeeld, is gratis beschikbaar op Solitaireparadise. De versies voor mobiele telefoons zijn bij de grote mobiele providers beschikbaar, waarbij de prijs per provider kan verschillen. Ga voor meer informatie naar http://monopoly.ea.com.

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x