Column: Wat maart ons zal brengen… (part 2)

thumbnail

Natuurlijk brengt maart ons nog meer dan alleen S.T.A.L.K.E.R., Command & Conquer 3 en Medal of Honor: Vanguard. Zo is er natuurlijk de launch van de PlayStation 3. Een game waar ik persoonlijk al lange tijd naar uit kijk is toch wel Formula One Championship Edition. Eindelijk weer eens een F1 game en wel voor de PS3. De EDGE gaf helaas al aan dat het niet veel soeps betreft als je het hebt over deze titel, maar persoonlijk hecht ik daar niet al te veel waarde aan. De al op de Gameplay verschenen game lijkt niet echt het stof te hoeven bijten met concurrenten in de wereld der Formule 1. Er zijn de laatste tijd namelijk niet al te veel games verschenen die zich baseren op deze sport. Grand Prix 4 mag dan ook zeker niet vergeten worden als één van de beste race toppers aller tijden op de PC. Wat ditmaal echter een voordeel zal zijn is de splitscreen mode die gerealiseerd zal worden in het spel. Verder kun je zelfs met z’n 2e op één console online gaan om het op te nemen tegen 9 andere, daadwerkelijke door mensen gestuurde coureurs om weer met 11 computergestuurde bolides de strijd aan te gaan. Hopelijk zal dit het succes, samen met de toch wel zeer indrukwekkende graphics, de game naar een hoog niveau tillen. Wat me echter zorgen baart is de gameplay. De wagens reageerden tot dusver nog niet zoals we gewend zijn in games als GP4, maar dat is natuurlijk even afwachten en zelf ervaren, al dan niet wennen. In ieder geval een titel die op de Gameplay furore behaalde, en dan ook niet vergeten mag worden bij de aankomende launch, al zullen alleen echte F1 fans voor deze titel de handen uitstrekken.

Ja, dan nog een game die voor de Wii klaar zal staan. SSX Blur zal namelijk haar intrede gaan doen de volgende maand. SSX kent natuurlijk iedereen wel uit de PlayStation tijd, maar op de Wii zal het toch wat anders worden. Zo kun je boosten met je Nunchuck controller, backflips maken met je WiiMote, spinnen, frontflips maken en dergelijke andere functies uitvoeren met beide controllers. Het spel zal reageren op wat jij doet met je controllers en vaak is het dan ook veel beweegwerk waar tricks uit kunnen vloeien. Natuurlijk geeft het je een nog wat bevredigender gevoel om het met je handen al bewegend zelf te doen, dan simpelweg op knopjes te bashen en de tricks op het scherm uitgewerkt te zien. Ik ben benieuwd naar de werking van dit alles en de interactie van dit spel.

Nee, voor de Xbox 360 even geen Def Jam: Icon, ook geen andere PS3 topper, al weten we onderhand wel dat daar zeker het een en ander tussen zit, maar een andere topper die het succes van een eerdere game voort zal zetten. Het gaat hierbij om Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2, welke de franchise naar een nog hoger niveau zal moeten tillen. De game zal ongeveer hetzelfde concept met zich meebrengen als deel 1, welke nog steeds veel gespeeld wordt, maar zal op diverse punten verbeteringen met zich mee krijgen. Zo zal het detailniveau in dit 2e deel een stuk hoogstaander zijn en zijn ook de physics aangepast en verbeterd. Vooral bij rook, explosies en dergelijke chaotische momenten zullen we dit alles in zijn werking gaan meemaken. Zo zullen stof en rook zich aan gaan passen aan wat gebeurt in de omgeving, als bijvoorbeeld een heli landt. Verder zal alles een stuk intenser en realistischer in beeld gebracht worden. Een tactical shooter om in de gaten te houden dus, wederom. De titel verschijnt overigens later ook voor de PS3. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x