BrandIntel: Xbox 360 Elite niet al te positief ontvangen

thumbnail

De aankondiging van de Xbox 360 Elite van vorige week is niet goed gevallen bij veel gamers. Dat concludeert althans BrandIntel, een onderzoeksbureau dat zich richt op online marketing van producten. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat de Elite eerder vragen en frustraties oproept bij de consument dan veel vreugde.

Het gevoel dat de Elite oproept is vooralsnog negatief, daar waar het bij de PS3 en de Wii beter gesteld is. Ondanks de negatieve denkwijze van veel mensen geeft 48% van de gevraagde gamers aan dat ze een aanschaf van de Xbox 360 Elite wel zouden overwegen. Veel consumenten geven echter ook aan geen Elite te willen kopen door het gebrek aan toegevoegde waarde van de HDMI-output en de 120 gigabyte harde schijf ten opzichte van de prijs van de unit. Deze verhouding veroorzaakte dan ook 18% van alle Elite-discussies op het internet, zo geeft BrandIntel aan. 7% van de discussies gingen over de HD-features en de grotere harde schijf van 120 gigabyte. Het aantal voor- en tegenstanders zou hierbij ongeveer gelijk zijn. Een groot deel van de huidige Xbox 360 gebruikers is vooralsnog gefrustreerd over het moment waarop het product uit komt.

Het onderzoek van BrandIntel baseert zich voor de duidelijkheid op vele weblogs, fora en gamesites die op het internet aanwezig zijn. Meer kun je hier nalezen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box